אראל מרגלית עם ראש עיריית ק"ש יו"ר ראשות החדשנות עמי אפלבוים

לראשונה בקריית שמונה: יו"ר קרן ההשקעות JVP היזם אראל מרגלית מקים מאיץ עסקי למיזמי פודטק בשיתוף 8200 עריית קריית שמונה ומשרד הכלכלה.

שר הכלכלה אלי כהן: נקצה 110 מיליון שח בשנה הקרובה למיזמי פודטק בקריית שמונה ובגליל העליון. בשנה הקרובה יקומו בקריית שמונה פארק פודטק, מתחם מיקרו תעשייה, מכון חדנות למזון וייתנו לחברות את האפשרות לפתח את מזון העתיד

 

שלום זיידלר יו"ר חברת ויסוצקי  חשף כי בשנה הקרובה יחלו שיתופי פעולה עם מיגל ותל חי לפיתוח מוצרים חדשים, וכי ויסוצקי בוחנים בימים אלה הקמת מרכז חדשנות ופיתוח בגליל העליון.

 

 

באירוע להשקת קהילת החדשנות במזון שנערך בקריית שמונה , בהשתתפות כ60 חברות המזון הגדולות בישראל, ועשרות סטארטאפים בתחומי הפדוטק, הכריזו היזם, יור jvp אראל מרגלית , יחד עם משרד הכלכלה, מעו"ף ועמותת 8200 על הקמת מאיץ עסקי, ראשון מסוגו בקריית שמונה ובגליל העליון ובכך למעשה יהפוך למאיץ הצפוני ביותר בישראל. המיזמים הנבחרים יקבלו השקעה של מיליוני שקלים.

המאיץ ישמש פלטפורמה ליזמים מהגליל משלב הרעיון ועד שלב פיתוח והקמת הסטארטאפ. בלי הצורך לעבור למרכז. 6 המיזמים שיבחרו יזכו לליווי מקצועי כולל שירותים עסקיים , משפטיים , שיווקים וחיבור ישיר למשקיעים מהארץ ומהעולם.

 

נחום איצקוביץ מנהל רשות ההשקעות במשרד הכלכלה הציג בפני 64 חברות המזון הגדולות בישראל את התמריצים המוצעים לחברות פודטק שיעברו לגליל והדגיש כי "מיזמי פודטק יקבלו עדיפות על פני קטגוריות אחרות בכל הקשור לתמריצים  ויהנו מההטבה הייחודית של סבסוד משכורות עובדים בהיקף 35%  עד שכר של 30,000 שח. עוד הוסיף איצקוביץ כי חברות אשר ירצו להקים מרכזי חדשנות ופיתוח בגליל יהנו מהטבות חסרות תקדים ביניהם: הפחתת מס חברות מ23 אחוז עד 6 אחוז בלבד,  קרקע חינם, מענק בגובה 30 אחוז השקעה במבנה וציוד יצרני, סבסוד 90 אחוז מעלויות פיתוח, 60 אחוז השתתפות בתכנית להטמעת תהליכי מו"פ וחדשנות טכנולוגית ועוד. (ראו תמונת הדמיה לשימוש חופשי)

 

סהכ מדובר בהיקף של 400 מיליון שח המוקצים לתמריצים יעודיים עבור חברות פודטק ומזון שיעברו לגליל העליון."המודל של באר שבע הוכיח עצמו ומשך חברות רב לאומיות, אותו דבר יכול לקרות כאן בגליל." הדגיש.

 

 

הכנס חלק מיוזמה של משרד הכלכלה, אראל מרגלית וראשי הרשויות בגליל להפיכת האזור למוקד חדשנות בינלאומי בתחום הפודטק, נועד לחשוף את חברות המזון לתמריצים הרבים וההטבות היחודיים המוצעים כעת לחברות מזון אשר יקדמו חדשנות ופיתוחי מזון חדשים.

ראש עיריית קריית שמונה ציין כי  "כל החברות ואנשי תעשיית המזון המובילים בארץ שהגיעו אלינו לקריית שמונה והחלטות הממשלה שהשגנו לאחרונה בעמל רב, יוצרות מפנה היסטורי עבור העיר קריית שמונה ועבור הכלכלה הישראלית. אני שמח שעברנו ממחאה ליוזמה. העובדה שנציגי 64 חברות מגיעים לעיר מתוך הזדמנות עיסקית ולא מתוך הזדהות עם כאב או כדי לתרום – מעידים על המהפך שעברה העיר קריית שמונה. החיבור בינינו לבין המגזר הפרטי-העיסקי הוא חיבור מנצח ובעתיד כולם ירגישו זאת".

 

שר הבריאות יעקב ליצמן בירך על היוזמה והדגיש כי כי רפורמת סימון המוצרים מהווה הזדמנות לתעשיית המזון לקפוץ מדרגה ולהוביל את המגמה העולמית. ליצמן הדגיש כי משרד הבריאות רואה בתחום הפודטק אפשרות לשיתוף פעולה במלחמה מול המזון המזיק ויפעל לקדם רגולציה שתקדם את מוצרי הפודטק למדפים.

 

במהלך הכנס הוצג האקוסיסטם הייחודי שנבנה בגליל  סביב תחומי הפודטק והאגרוטק יחד עם ראשי הרשיות של קריית שמונה וגליל עליון, המכללה האקדמית תל חי ומכון המחקר מיגל. לפי היוזמים המטרה היא הקמת מרכזי מחקר ופיתוח ותעשייה מתקדמת של חברות המזון החקלאות והבריאות הגדולות וזאת על רקע החלטות הממשלה המקצות ליוזמה מאות מיליוני שקלים.

 

קטגוריית הפודטק הוא תחום חדש וחם בעולם ההייטק המחבר בין חקלאות חכמה, פיתוחי מזון וחדשנות. שוק המגלגל 11 טריליון דולר בשנה ומהווה למעשה שילוב של ביוטכנולוגיה, מחקר רפואי, ניתוח DATA וחדשנות בתחום המזון. רק בישראל קיימים למעלה מ-313 סטארטאפים בתחום הפודטק, פעילות תאגידית של 253 חברות ו14 מוסדות אקדמאיים המתמחים בתחומי המזון, החדשנות והחקלאות.

העניין הרב בתחום הפודטק משך לקריית שמונה גם נציגים מ18 שגרירויות, ביניהם שגרירי שוויץ, הולנד, דנמרק ושבדיה ונספחים כלכליים של בריטניה, ארגנטינה, איטליה, אוסטריה ואפילו קאטלוניה, ו-אקוודור.

 

אראל מרגלית: יזם בגליל כבר לא צריך לעבור לתל אביב. המאיץ. שאנו פותחים כאן יחד עם האקוסיסטם שנבנה כאן  מייצר מרחב אידאלי לסטארטרפים ורשת קשרים בינלאומית וחיבור למשקיעים , בדיוק כמו בתל אביב. שמחים שעמותת 8200  ומביאה איתה ניסיון רב והצלחות מוכחות.

 

"החיבור בין אתגרים עולמיים, החקלאות והחדשנות הישראלית מייצרים קטגורייה חדשה בהייטק העולמי", טוען אראל מרגלית המקדם בשיתוף שר הכלכלה יוזמה להפיכת הגליל העליון למוקד חדשנות עולמי בתחום האגרו-פוד טק, "התפקיד שלנו יהיה לחבר את כל השחקנים , האקדמיה, החברות הרב לאומיות והיזמים תחת פלטפורמה אחת לקדם שיתופי פעולה במטרה  להפוך את ישראל והגליל העליון למוקד חדשנות עולמי בתחום המזון".

יו"ר רשות החדשנות, ד"ר עמי אפלבאום הציג את מגוון המענקים המוצעים היום לחברות מזון מסורתיות להטמיע טכנולוגיות וחדשנות וציין כי אזור הגליל שנמצא במדד פריפריאלי 1-4 נמצא בראש סדר העדיפויות ולכן חברות מזון מסורתיות צריכות לנצל ההזדמנות כדי להתפתח טכנולוגיות

המכללה האקדמית תל-חי ומכון המחקר מיגל, אשר חתמו לאחרונה על הסכם סינוף ביניהם, יהוו את הגוף האקדמי והמחקרי המרכזי אשר ילווה את הפעילות הענפה של תחום הפוד-טק בגליל. נשיא המכללה פרופ' יוסי מקורי אמר באירוע: "לתל-חי ומיגל מומחים בעלי שם, בתחומי הביוטכנולוגיה, החקלאות, המזון והתזונה שיוכלו לתרום רבות לפיתוחו של תחום הפודטק בגליל. אנו מחכים לקול הקורא שיצא לקראת הקמת מכון המזון, שתוקצב ע"י הממשלה ב- 21 מיליון ש"ח, מכון זה יוביל קדימה את תעשיית המזון בארץ ויתרום לחיזוק הקשר בין האקדמיה והתעשייה. מנכ"ל מכון המחקר מיגל, אבישי לוי ציין כי, כמכון מחקר מדעי יישומי, מיגל ומו"פ צפון מפעילות טכנולוגיות מתקדמות בתחומי החקלאות, המהוות בסיס חשוב לתעשיית הפוד-טק. עוד הוסיף לוי: "לגליל יתרונות רבים, אך לצידם גם אתגרים לא מעטים, עלינו לפעולה מהר, חזק ובצורה מקצועית."

 

בין המשתתפים:  ס.שר הבריאות- ליצמן, מנכל משרד החקלאות שלמה בן אליהו,  משנה למנכ"ל משרד הכלכלה- נעמה קאופמן, יו"ר רשות החדשנות- ד"ר עמי אפלבאום, מנהל רשות השקעות הון- נחום איצקוביץ, סמנכלית אסטרטגיה משרד הכלכלה- מיכל פינק, ראשי רשויות, יו"ר איגוד תעשיות המזון- שלום זיידלר,  נשיא המכללה האקדמית תל-חי – פרופ' יוסי מקורי, מנכ"ל מיג"ל – אבישי לוי , ראש העיר קריית שמונה ניסים מלכה , מנהל בהח פוריה- , ד"ר ארז רון, מנהל ביהח זיו בצפת- ד"ר סלמאן זרקא

 

 

בין חברות המזון שיגיעו במטרה לבחון העתקת פעילות חדשנית ופיתוח לגליל העליון :

תנובה, אסם, יוניליבר, נסטלה, יקבי רמת הגולן, ויסוצקי, זוגלובק, יפאורה, חברות קאנביס, טחינה הנסיך, פרי ניב, מחלבות רמת הגולן, מילוטל, מנעמים, נביעות, טירת צבי, סולבר,  השחר העולה  ועוד

דילוג לתוכן