75% מהעובדים והמנהלים שולחים מידע רגיש בוואטסאפ
סקר שערך מכון 'הגל החדש' עבור חברת טלדור מלמד כי מידע ארגוני רגיש מועבר בקבוצות הוואטסאפ.97% העידו כי הם שולחים בוואטסאפ הודעות הקשורות לעבודה, 75% מהעובדים שולחים מידע רגיש בוואטסאפ, ורק 13% מהנשאלים דיווחו כי קיימים במקום עבודתם נהלים על אופן השימוש באפליקציה
אריה רימיני, מנכ"ל טלדור: "האפליקצייה אינה מאובטחת, ומסבה נזקים לארגונים. לכן, ארגונים גדולים צפויים להטמיע בעתיד מערכות מאובטחות להודעות מהירות, בכדי למנוע זליגת מידע עסקי רגיש"
חשבתם שהמידע הארגוני שלכם שמור ובטוח? תחשבו שוב. סקר שערך מכון המחקר 'הגל החדש' בקרב שכירים מתחום ההייטק ומתחומים נוספים, המועסקים בחברות בינוניות וגדולות, מעלה כי 75% מהעובדים בישראל נוהגים לשלוח מסרונים הקשורים לעבודה באפליקציית הוואטסאפ. הנשאלים העידו שהם חולקים את המידע בקבוצות וואטסאפ הכוללות את חבריהם לעבודה. עוד עולה מן הסקר כי עם העלייה ברמת ההכנסה וברמת ההשכלה, ניכר שימוש תדיר יותר באפליקציית הוואטסאפ להעברת מידע עסקי.
97% ממשתתפי הסקר העידו שהם שולחים בוואטסאפ הודעות הקשורות לעבודה, ועולה כי הודעותיהם בקבוצת העמיתים לעבודה מכילות, בין היתר, מידע עסקי רגיש מסוגים שונים: 52% מהנשאלים מעבירים פרטים בנוגע לפגישות שנקבעו עם עמיתים או עם לקוחות; 38% מרכלים על אנשים מהעבודה; 21% דיווחו שהם שולחים הודעות המכילות מידע מסחרי כלשהו לחבריהם; 16% אמרו שהם שולחים הודעות המפרטות עלויות של שירותים או מוצרים; 12% העידו שהם שולחים הודעות המכילות מידע על המתחרים; 6% אמרו שהם שולחים הודעות עם הצעות מחיר ו- 4% שולחים הודעות בהן מידע על פעולות בשוק ההון.
עם זאת, ולמרות השימוש הנרחב באפליקציית הוואטסאפ בקרב העובדים, רק ב- 13% בלבד מהמקרים ניכרת הנחייה והתייחסות לאופן השימוש באפליקציות העברת מסרים. גם כאשר מדובר בעובדים אשר קיבלו את הטלפון הסלולארי מטעם העבודה, רק ב- 18% מהמקרים ניתנו גם הנחיות או הגבלות על השימוש באפליקציות הללו.
אריה רימיני, מנכ"ל טלדור: "אפליקציות המסרונים תופסות חלק מרכזי בחיינו, ובעיקר אפליקציית הוואטסאפ. העובדים משתפים את עמיתיהם במידע עסקי רב, ואינם נותנים את הדעת על הנזק שעשוי להיגרם לחברה בעקבות שיתוף המידע העסקי. השיחות הקבוצתיות הפנימיות בין העמיתים לעבודה אינן תמימות כפי שנדמה, והאפליקציות הללו בנויות באופן המאפשר למפתחי האפליקציה לדלות מידע מהן ולעשות בו שימוש מסחרי או אחר כראות עיניהם".
עוד מוסיף רימיני כי "העובדה שאפליקציית הוואטסאפ אינה מאובטחת מטרידה מאוד ביותר מנהלים בארגונים גדולים בארץ ובעולם. המענה לפרצה האבטחתית הזו צפוי להתגבר בשנים הקרובות, באמצעות מעבר והטמעה של פלטפורמות מאובטחות לשליחת הודעות. בכלים החדשים הללו פתיחת קבוצות להודעות וצירוף חברים לקבוצה תיעשה רק על ידי הרשאות מתאימות. לדבריו, ארגונים שיטמיעו מערכות כאלו צפויים לאסור על עובדים להשתמש באפליקציות לא מאובטחות להעברת הודעות ארגוניות, במטרה למנוע זליגת מידע עיסקי העלול להסב נזקים משמעותיים לארגון.