המבוא השלם לפרטיות בפייסבוק – חלק 4

בתחילת יולי התבשרנו על שיתוף פעולה בין פייסבוק וסקייפ שהכריזו על השקת שירות וידאו-צ'ט בפייסבוק המתבסס על הפלטפורמה של סקייפ. מחפשים פרטיות? טלפון ציבורי יהיה עדיף.בין אם אתם מתכוונים להשתמש בשירות הסקייפ – פייסבוק החדש או לא, או אם אתם נמנים עם אלה שהפרטיות חשובה להם, המאמר הזה הוא בשבילכם. כי מי שבוחר להוריד את האפליקציה, למעשה מעניק לסקייפ הרשאת גישה לפרופיל הפייסבוק שלו, ובמדינת הפייסבוק מספיק שהחבר של החברה שלך יוריד אפליקציה שתהיה מסוגלת להציץ לך בתמונות הפרופיל.
בסקר שערכה לאחרונה חברת ESET, באמצעות חברת הסקרים  Harris Interactive בארה"ב, נתגלה ש 70% מהמשתמשים אכן מוטרדים משאלת הפרטיות כשהם גולשים ברשתות החברתיות. הבעיה היא שמעט מהמשתמשים אכן עושים משהו בקשר לזה.

התקנה

כדי להשתמש בפיצ'ר החדש על המשתמשים להוריד את הגרסא העדכנית ביותר של סקייפ (5.3) או לחילופין את גרסא הבאה (5.5) שעדיין נמצאת בשלב הבטא. אחרי שהתקנתם והפעלתם את הגרסא החדשה של סקייפ אתם תראו טאב חדש עם ה F המפורסם של פייסבוק עם אופציה להתחברות.

לחיצה על "התחבר לסקייפ" שמופיע בתחתית המסך תפתח את דף ה log-in של פייסבוק כפי שניתן לראות בתמונה הבאה

הרשאות
ברגע שנכנסתם לפייסבוק דרך חשבון הסקייפ שלכם יפתח לכם מסך ה"בקשה להרשאות" שמופיע בהתקנת כל אפליקציה בפייסבוק, כפי שניתן לראות בתמונה הבאה:

כפי שניתן לראות, הרשאות הגישה כוללות מגוון של אופציות כמו גישה למידע האישי, הכנסת פוסטים ל Wall, גישה למידע שבפרופיל גם כשהמשתמש אינו מחובר ועוד. כדי להמשיך ולהתקין את האפליקציה יש ללחוץ על Allow (שבעצם אומר שאתם מאשרים את כל ההרשאות הנ"ל).

כך נראה פרופיל הפייסבוק דרך סקייפ לאחר אישור האפליקציה

שינוי הרשאות הגישה של סקייפ לחשבון שלכם
כפי שלמדנו בפרקים הקודמים של המדריך, ניתן לערוך חלק מהרשאות הגישה של האפליקציות שמותקנות אצלנו בחשבון הפייסבוק.
אחרי שהתקנתם את האפליקציה, כנסו דרך חשבון הפייסבוק שלכם ל Account > Privacy Settings. בעמוד הזה כנסו לעריכה של האפליקציות בצד שמאל למטה.

לחיצה על Edit Settings מול apps you use תפתח את רשימת כל האפליקציות שבהן אתם משתמשים. לחיצה על Edit מול האפליקציה של סקייפ תפתח לכם את החלון הבא

כפי שניתן לראות, כמה מההרשאות הן בגדר חובה (Required) וכמה אופציונאליות וניתן להסיר אותן (Remove). אך גם לאחר הסרת ההרשאות האופציונאליות סקייפ עדיין דורשת גישה להרבה מאוד מהמידע האישי של המשתמשים שלה, לכן מומלץ שתעדכנו את הגדרות הפרטיות של פרופיל הפייסבוק שלכם בהתאם לשלושת החלקים הקודמים של מדריך זה, אם עדיין לא עשיתם זאת.
שימו לב במיוחד ל- "info accessible through my friends". אם ההגדרות שלכם נראות כמו בתמונה למטה (ברירת המחדל של פייסבוק) אז למעשה לסקייפ כבר יש גישה למידע שלכם דרך חברים שכבר התקינו את האפליקציה.

ודאו שמה שמסומן זה דברים שאתם רוצים לשתף ולהסיר את הסימון מהדברים שאתם רוצים שיישארו חסויים. אם הכוונה שלכם היא לשתף הכל אז יכול להיות שהגדרות הנוכחיות שלכם הם בסדר גמור.

מאת: אורבן שורט, אנליסט לפשעי מחשוב, חברת ESET

דילוג לתוכן