ננו דיימנשן יכולה כעת לקצר את זמני הפיתוח של מכשירי IoT בעד 90% בהשוואה לשיטות מסורתיות
חברת ננו דיימנשן (נאסד"ק, תל אביב: NNDM), חברה מובילה בתחום הדפסת תלת מימד לשוק האלקטרוניקה, מודיעה היום כי היא יצרה את מכשיר התקשורת הפונקציונלי הראשון מסוגו בעולם שהודפס בתלת מימד, וזאת תוך פרק זמן קצר ביחס לשיטות הייצור המסורתיות של מכשירים אלו. מכשיר ה- IoT שיוצר לראשונה בעולם, בשיטת additive manufacturing באמצעות הדפסת תלת מימד בפיתוח של ננו דיימנשן, מאפשר לחברות ומוסדות מחקר ליצור ולבחון מוצרים חכמים ואבות טיפוס נוספים באופן מהיר ובקלות רבה יותר מאי פעם.
ננו דיימנשן השלימה את ההדפסה, הרכבה ובדיקה של אב הטיפוס של מכשיר ה- IoT (מקלט-משדר) בכ- 18 שעות, זמן המהיר בכ- 90% משיטות הייצור המסורתיות, שאינן הדפסת תלת מימד, שאורכות כ- 14 ימים או יותר. המכשיר יוצר בשיטתadditive manufacturing באמצעות מדפסת התלת מימד עטורת הפרסים של ננו דיימנשן, ה- DragonFly Pro, מערכת ה- additive manufacturing המדויקת היחידה מסוגה בעולם.
מכשיר ה- IoT, המהווה מעין שלט רחוק, קטן אף ממטבע (16 * 33 * 1.6 מ"מ), עובר בימים אלו בדיקות נוספות. צוות המומחים של ננו דיימנשן צופה כי בקלות וביעילות יהיה ניתן לפתחו למכשיר תקשורת דו-צדדית (משדר ומקלט), כגון ראוטר.
ארגונים המתמחים בראוטרים לבתים חכמים יוכלו לעזור לחברות לפתח במהירות תקשורת למוצרים חכמים כגון מכונות כביסה, מקררים, טלוויזיות, מערכות מיזוג אוויר, ואפילו צעצועי ילדים. לדוגמא, טלוויזיות חכמות היכולות לתקשר עם בעליהן ולהזכיר להם שתכנית הטלוויזיה האהובה עליהם עומדת להתחיל, מקררים חכמים יוכלו לעדכן כי בקרוב נגמר להם החלב, וצעצועי ילדים ידרשו שישחקו איתם.
בנוסף, למכשיר זה (שהינו למעשה סוג של PCB) קיימים יישומים רבים נוספים מלבד בתים חכמים. ייתכן כי ארגונים המייצרים רכבים אוטונומיים, להם מאות רבות של חיישנים, יוכלו להשתמש במכשירים חכמים אלו שפותחו באמצעות ה- DragonFly Pro.